Snart kan man inte ens gå till ica längre

 

”Kvinnor, gå inte ut själva”

Örebro. Våldtäkterna ökade och med det ökade även oron. Ständigt skriver tidningarna om det och det är självklart att man som tjej blir orolig. När massmedia gång på gång gör rubriker om händelserna är det kvinnorna som får budskapen ”Var försiktig”, ”Gå inte ut själv”. Än en gång är det kvinnan som måste tänka sig för innan hon väljer att spara pengar och ta bussen hem från puben. Än en gång ska kvinnosläktet oroligt se sig över axeln när vi väljer att ta den snabba men obelysta vägen hem. Det är alltid vi.  

En man tycker sig ha makten över någon annans kropp, anser att hans egen lust ska gå före någon annans psykiska och fysiska hälsa. Ändå säger polisen åt oss kvinnor att vara försiktiga, att stanna inne och att inte lite på främmande män. Många gör det också. Väljer att ha en myskväll framför tv:n istället för att gå ut och träffa vänner. Att åka hem lite tidigare så att man slipper nattbussen och allt vad det innebär. Speciellt risken att någon ska lägga märke till hur försvarslös man ser ut och följa efter en när man går av

Att inte gå ut själv. Vem tycker egentligen det är mysigt att åka hem själv? Oftast vill man ha sällskap av en kompis och ibland får man det också. Men vännerna har egna hem att gå till. Egna oupplysta vägar att gå. Det går inte att alltid ha sällskap, och man ska inte behöva ha sällskap för att känna sig trygg. Är det verkligen vi kvinnor som

ska stanna hemma och vara försiktiga? Det är inte vi som är orsaken till problemet och vi ska inte behöva ta skulden för vad andra väljer att göra. Varför säger man inte då åt männen att stanna inne och hålla sig borta från allt var främmande kvinnor heter? Säga åt dem att inte ta nattbussen eller gå på de obelysta vägarna för någon stackars tjej kan känna sig hotad? Men som det såg ut nu får de väl inte ens ta en eftermiddagspromenad till ica längre. Kvinnor blir våldtagna där också.

Men om man tänker på det lite närmare så kanske man bara ska trotsa våldtäktsmännen, ta nattbussen, gå promenader när man känner för det och tydligt visa att det inte ska få påverka vad vi gör. Männen går på de som ser otrygga ut, säger dem, och det är männen som gör dem otrygga. Ska vi kvinnor verkligen ge männen den fördelen?


Kommentarer
Postat av: Anonym

bra skrivet <3

2010-10-28 @ 17:43:07
Postat av: Teddiursa

Bra skrivet, men finns ett par problem med ditt resonemang (det mesta kan hittas i tråden på fefo...)

Det största problemet med din lösning är att de män som våldtar ute är väl knappast de som skulle hindras av ett utegångsförbud på män?



Och att gå ute för att "trotsa dem"... Dummaste idén på länge tyvärr...

Är du villig att sätta din mentala hälsa på spel "to prove a point", be my guest. Kom bara inte sen och säg att du inte fick en varning...

2010-11-18 @ 23:09:47
Postat av: Lovisa

Teddirsa: Det förstnämda tog jag upp endast för att, folk skulle förstå hur idiotiskt det är att föreslå något sådant för kvinnor. Det går ju bara inte.



Det andra. Män våldtar oftast inte kvinnor som ser säkra ut, de går på de osäkra. Det jag menar är att det är synd att man ska vara rädd, det gör oftast saken värre.



Men tack! :D

2010-12-18 @ 00:16:53
URL: http://lojas.blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0