LUMOS 10

Jag vet inte hur jag ska förklara hur roligt jag hade den under spelningen. Jag kan i alla fall säga att det var den bästa spelningen i hela mitt liv. Utan konkurrens.

 

När jag var 14-15 hade jag en period då jag endast lyssnade på Håkan Hellström. Jag gick på konserter och grät när han sjöng mina favoritlåtar. Jag formade hjärtan mot händerna som var fulla av mascara sedan jag torkat händerna mellan låtarna. Jag var en liten fjortis. En riktigt cool sådan också.

 

Men jag skriver inte det här för att prata om Håkan H eller någon av de spelningarna. Jag skriver det här för att Emma och Elin verkligen förtjänar att höra hur otroligt bra de lyckades med Lumos 2010, för det var inte bara den bästa spelningen, till och med bättre än alla spelningar med Håkan jag någonsin varit på, det var det jag ville komma till. För Håkans spelningar handlar bara om bra musik, wrockspelningar handlar om så mycket mer för min del. Om att dansa omkring nedanför scenen med alla underbara vänner jag fått tack vara Harry Potter.

 

Jag tänker inte skriva om alla banden, eftersom jag tyvärr inte har lyssnat på alla så mycket så vill jag vara rättvis innan jag skriver något om dem. För ni vet väll hur spelningar kan vara? Alla som kan texterna skriker så högt att de som inte kan dem inte får en jättestor chans att ta till sig eftersom de inte hör. Jag tänker skriva om de banden som sabbade min röst. Med andra ord de banden jag lyssna på och som jag verkligen älskar.

 

Jag börjar med tjejen jag sett fram emot mest att höra. Jag pratar givetvis om Molly, som har sitt lilla soloband Roonil Wazlib. Jag har lyssnat på hennes låtar ganska länge, något som jag tror framgick under hennes låtar. Jag kunde alla hennes låtar förutom en. Den bästa av hennes låtar var den sista låten hon spelade; not the end, heter den och den handlar om, för att använda hennes egna ord ”The power of the fandom”. Efter alla gånger jag hört den låten spelas på hennes my space

har jag inte riktigt kunnat ta det till mig. Men nu kan jag fan det. Förlåt för mitt ordval, men jag är rädd att den här texten redan är alldeles för sliskig för min smak, och jag är rädd att jag inte kommer kunna läsa igenom den utan att spy på mig själv om jag inte får det att låta lite mer som jag. Alla hennes låtar var såklart awesome, och andra låtar hon spelade var bland annat Bookworm och ode to lav lav. Jag tror att det var fler än jag som hade sett fram emot att höra henne live, vi var ganska många på första raden (som inte var svår att få plats på, men en del för var trista och trängdes inte där med oss) som dansade en hel del, både själva och med varandra. Hennes upptradande fick mig att älska hennes musik ännu mer och jag är rädd att jag snart har lyssnar sönder hennes, enligt mig, bästa låtar.

 

Ett annat band jag sett fram emot var De bugande boggartarna, ett band som verkligen har exakt samma humor som jag. Bandet drivs av (säger man så...?) av två tjejer som jag redan var bekant/vän med innan Lumos, nämligen Linda och Ida. De uppträdde med låtar som Dumbledore the gubbe, Dudley är bäst och min personliga favorit kom ut. Texten går i början så här ”Du är en boggart, min livskamrat, och jag vill ge dig, en helt ny start. Men om du stannar kvar, i garderoben, så kommer ica-stig, med sin prinskorv!”. Ett band som inte tvekar med att använde lite...ska jag kalla det ovanliga instrument. Exempelvis Kastrull. Men ack, vad man skrattar! Ni är underbara! Publiken skrattade och skrek en hel del under deras uppträdande, för alla tyckte att de var fantastiskt roliga, speciellt jag, som skrek sönder rösten. (Vilket man kan höra på en del videos som ligger på you tube)

 

Jag sitter och skriver det här när jag egentligen ska sova. Sent alltså. Jag ska upp klockan sex i morgon och i min iver att skicka i väg det här till Maria (Svenska hp-fans) skriver jag tyvärr inget mer. Jag får i alla fall hoppas på att hon tyckte om den här!

 

En liten sammanfattning av spelningen: Det var två av de absolut bästa timmarna i mitt liv och jag vet inte hur någonting ska kunna slå den här spelningen. Det handlar inte bara om musiken. Det är det det lilla extra med att umgås med människor som älskar Harry Potter precis lika mycket som jag gör. Lyckan över att vara en del av den bästa fandom värden skådat (fan, nu låter jag som en tönt igen :P) Och lyckan över att det just är min favoritbok så många delar intresset av, om ni förstår? Om jag hade älskar en mindre populär bok lika mycket som jag älskar Harry Potter hade jag inte haft många att dela det med, liksom.

 

Tack till Elin och Emma för världens underbaraste helg. Och tack till alla band för världens bästa spelningar!



Jag under världens bästa spelning. Hanna på höger sida och Frida på vänster. <3


CUPCAKES

Jag och Amanda bakade cupcakes i går. Det var uppskattat av mig, kan man säga. :)



Chokladmuffins med vanlijfrosting och massa med strössel <3

BILDBOMB LUMOS 2010


Tåget dit

'
Jag och Maria<3


Jag ocn nyinköpta skivor <3



Från höger; Frida, Jag, Ida <3


Från bak; Molly, Anna, Jag. (vi syns mest på bilden då...)

Snöquidditch! Massa underbar <3


Jag och Linda <3


Bland annat jag, anna, molly, hanna, ida OSV OSV <33333

'
Hanna, jag, Frida. Och har jag sett gud, eller? x)''


Jag ritar min berömde Harry Potter- vattenskalle


Jag, Maria och Ellen spelar bollgrejsimojs! <3


Jag, emma och Molly <333333'


Jag, Molly, Anna och Malin <33333
Bilderna är i huller, buller och sådär men det gör inget. Lumos 10 gjorde denna helg till en av de bästa i mitt liv! :)

 


Filmer från Lumos 2010!!

Några har lagt ut videos från Lumos (Harry Potter-eventet jag är var på förra helgen). Åh, vad jag vill tillbaka när jag ser dem. Här har ni några.



Hörde ni det där bråket?

Gryffindor!
Hufflepuff!
Slytherin!
Hufflepuff!

Jag var hufflaren xD

FEFO UNDRAR

Vilken min käraste ägodel är. Men jag har så många älskade saker. Här är en av dem sakerna som betytt mest för mig genom alla år. :)


Jag och Harry Potter and the goblet of fire. ser helt mobbad ut, men vem bryr sig..

Fefo undrar...

...Hur jag ser ut. Och jag kan stolt säga att jag är vackrare än någonsin. dock inte lika vacker som Linny, men den tjejen är svårtslagen just nu. x)



Är jag ens en värdig konkurent? O:

Dagens outfit

Inte för att någon någonsin skulle kunna inspieras av min klädstil och inte för att någon vill veta hur jag ser ut. Men JAG tycker det är kul endå! x)






Jeanstights; Devided
Jacka; Present
Skor; ???????
tunnikaklnning (grå/grå randig); Typ 3 år gammal från...(?)
Ryggsäck; HARRY POTTER <333
Mössa; Storasyster Amandas

 


ÄNTLIGEN FREDAG

Tjohejsan, människor!

Jag är så trött att jag bara vill sova rsten av mitt liv. Nästan, i alla fall. Jag försov mig i morse och fick skämmas, så typsikt mig! Veckan har varit bra, trots allt. Helgen kommer spederas åt pluggande och bakande, och i dag ser jag åt så här;



Har kommit fram till att jag gillar mina ögon ganska bra. Och håret ska få bleka slíngor snart.


Fel?

Bildupplanddningsgrejsimojsen fungerar inte. blogg.se är weird! Kom tillbaka från åre i måndags och det var den bästa helgen i mitt liv. laddar upp mer när jag förstår mig på problemet... )=

JAG ÄR TRÖTT

Har nämligen varit uppe sedan kvart över fyra i morse eftersom jag skulle hjälpa till att öppna dagiset jag praoar på. Det tar ungefär en timme att åka dit och eftersom jag är så otroligt seg på morgonen behöver jag lite extra tid. Jag var typ död hela dagen och somnade under vilan när jag skulle natta barnen, en i personalen hade tydligen försökt vecka mig men det hade inte bitit. :P Så jag vaknade kvart över ett, en kvart senare än jag slutade. Haha. :)

Så här ser jag ut i dag. Man ser verkligen att jag är helt slut! Helt osminkad och håret är knappt borsat. :P


Även fast man inte ser så bra på bilden så har jag på mig en svart klänning och är stor uppe och tight nere från H&M, till den har jag ett par lila strumbyxor från Topshop (?) och armbandet man ser lite grann av fick jag av sötaste Michelle när jag fyllde femton.


Och i morgon är jag ledig eftersom jag ska åka på en Wizardrock-(Harry Potter inspierad musik)spelning till Åre. Blir borta tills Söndag natt! Åh, vad jag har längtat. Ska kanske upptadera lite mer senare!

Forever 21

Det blir nog en bestllning från forever 21 i om någon vecka då jag har tid. Take a look at this;









T-shirtar är verkligen ett så enkelt men snyggt klädesplagg. Man kan ha t-shirtar till kjolar, jeans. shorts, allt. Det fina är att det är sjukt billigt också. Dessa kostar under 20 dollar styck (kanske 170 kr/ st). Verkligen jättebra!


JAG ÄLSKAR MN STORASYSTER


Haha, snygga vi är! (spciciellt jag då) bild sen i går.

halsont

Jag har haft jätteont i halsen och varit sjuk hela helgen, så jag stannade hemma från APU:n idag. Jag vill vara helt frisk på fredag då det bär av till Åre. Jag gick i alla fall ut på en liten promenad med storasyster Amanda idag (Läs; Gick till ica för att köpa pepsi). Jag känner mig fortfarande sjuk och det är väll lika bra att stanna hemma i morgon också, jag sover kanppt på grund av hostan.

Här har vi en dagens outfit;


Amanda har tagit bilden



För stora stuprör;
Devided
Kjol som jag änväder som klnning/tunika; Monki
Luvtröja; H&M
Jacka; Indiska

Onödig men bra fakta

JAG SKA ÄNTLIGEN FÅ EN NY SÄNG! När v bodde i raduset var mitt rum yttepyttelitet och jag valde därför att slänga bort min gamla säng eftersom jag ville ha en mindre så att jag fick plats. Och det gjorde jag. Någon månaden senare bestämde vi oss för att flytta till takvåningen jag bor i nu, eftersom alla skulle få störra rum. Jag fick behålla min lilla säng och ha haft den i kanske 14-15 månader nu, väldigt surt kan tyckas eftersom jag får plats med en större säng i mitt nya rum. Men nu har pappa lovat att han ska försöka åka i väg och köpa en störra säng någon dag i veckan - WOHO! Äntligen, liksom. Jag vet inte så mycket om sängar, men jag ska självfallet ha en sån där studs. Alla andra är bajs. :P 

Annars är det ganska dåligt med mig. Är sjuk så jag vet inte om jag orkar ta mig upp i morgon...



Några dagar gammal bild, uh, så trött jag ser ut (och var:P)

HAHA!

För alla som inte riktigt vet vad de ska göra i bland.


Percy Jackson!


Tänk på vem som lyssnar

Dagens ungdom kan vara så dumma. Vi säger saker utan att tänka, utan att ens bry oss om att någon lyssnar. "Jävla cp-unge", "Dampbarn", "Särunge". Några av oss stannar aldrig upp och tänker vem som mår dåligt av orden, vilka som verkligen påverkad. En del ler och skriker något förlolämpande tillbaka. En del får ett slag rätt i hjärtat. Jag är en av de sistnämnda.

Natten till den 4:e maj 1998 föddes min älskade lillasyster Tyra, men allt stod inte rätt till. Tyra föddes med kejsarsnitt och låg på sjukhus de första veckorna i sitt liv. Vi visste inte om hon skulle överleva. Familjen levde i rädsla. Första gången jag träffade henne var på danderyds sjukhus, hon hade slangar hit och dit och vi fick inte hålla henne så länge. Men åh vad jag älskade henne.

Tyra klarade sig och fick komma med hem. Hon hade en maskin vid sängen som pep när hon slutade andas och hon kunde inte äta själv. Hon var så liten och ömtålig, så liten och så älskad. Hon var över ett år första gången hon satt upp av sig själv, och kanske fem första gången hon tog ett steg, ännu  i dag kan hon inte gå ordentligt.

Jag älskar min lillasyster så otroligt mycket, trots att hon inte kan gå själv. För det avgör inte vem hon är. Hon är smart, ontänksam, vacker och otroligt bra på alla sätt. Jag älskar henne så mycket, och jag orkar inte höra att ni kallar varandra så hemska saker längre.



Min vackra lillasyster



Detta fält måste fyllas i

Idag har mamma polisamält ett ställe eftersom det både har försvunnit en mobil, ett sl-kort och mitt bankkort sen jag började där. Inte kul alls. Och självklart blev mamma överdriven )=

Annars har det varit bra, har ont i halsen så jag gick hem lite tidigare från dagiset. Skrik och halsont passar sig inte, tycker jag. Speciellt inte när man är dödstrött också.

Dagen till ära ser man ut typ såhär;



Typ fulaste bilden ever, men man blir ful av dagisbarn för de är så söta. :)

förhoppningsvis veckans tröttaste dag

Dagis tär verkligen på en. Skrik, konflikter, blöjbyten, snoriga näsor, gladjerop, lekar som "Let's rasera världen" och "let's slå alla som har det jag vill ha" bidrar till en otrolig trötthet och huvudvärk. Det är otroligt roligt och mysigt när barnen vill kramas och bli lästa för, men när de vill att jag ska leka att jag äter samma plastiga pizzabit som jag gjort den senaste veckan vill jag bara lägga mig ner och sova, och när de återigen säger "Jag har bajsat på mig!" skulle jag vilja sluka en hel burk med alvedon. Ja tack! Sen jag har kommit hem har vi ätit en otroligt god middag och ätit hembakade kolor och Tutti Frutti. Inga läxor har gjorts, så dåligt av mig men jag är så trött. Får ta itu med det i helgen, helt enkelt. Idag har jag ingen bild att bjuda på, men jag ser så sliten ut och kameran är urladdad så ha förståelse för att jag inte slösar energi på att få låna systers. Puss

Måndag gör jag ingenting, ingenting, ingenting....

ÅH. Jag älskar verkligen stickcaféerna på PUNKTmedis! De är alltid roliga, fyllda med nördprat och mat, godis och skratt. I dag kom jag dit vid 17-tiden och var vrålhungrig, efter ett tag gick jag och Anna i väg och jag köpte festis och världens godaste lasange på min personliga favoritsnabbmatsresturang vegomanna, otroligt gott och snabbt får man det också. =)

I dag köpte jag några jätteäckliga men ändå goda godisar, tuttifrutti smothie eller något sådant, konsistenser var...Uh, men det var något med dem som fick mig att fortsätta äta, haha! Hanna, Erik, Maria, Martin, Frida och Malin hjälpte mig att få slut på dem, hihi.



Bild på mig sen i går, fråga inte varför den blev så där konstig, kanske blixten. Himlans rolig i alla fall! :P

RSS 2.0