TORSDAG

någon listagrejs jag hittade på smarta hannas blogg!


Kopiera detta och svara på frågorna med ett ord som börjar på första bokstaven i ditt namn. Utmana sedan 6 andra personer!

Jag heter: Lovisa
Jag vill dricka: Läsk
Jag vill äta: Lasange
Jag har: Lite pengar
Jag har inte: Laktosfri glass
Jag är rädd för: Löss
Jag är: Loser
Jag är inte: Löjlig
Jag sjunger: Lilla snigel akta dig, akta dig, akta dig!
Jag påminner om djuret: Lejon (stor och stark hahahah lol)
Jag vill ha en: Lång semester
Jag vill åka till: London

damdamdam jag är bäst

Jag är i Östersund och har varit här sedan i onsdags. Jag har väl gått upp en miljon kilo sedan dess tror jag allt. Chips, Tårta, alkohol, tacos, läsk, chips, läsk, chips och chips och läsk i mängder är så hilmans bra. Det godaste var igår när jag och Linda köpte frukost för över två hundra kronor. Chips, Glass, Gröna vindruvor, Röda (bruna eller vafan) vindruvor, läsk, juice, maränger, chokladsås, frysta bullar och säkert något mer följde med oss hem och så satt vi (Lina, Maria, Sara, Linda och jag) och åt. Så. Jävla. Gott. Sen åt vi mer chips och godis och taco bar. Hahah.


Idag är jag fett_duktiga_bra_och_bästa_tjejen_93_typ. Vid sju eller så skulle Lina iväg hem till Umeå igen och jag skulle följa henne några meter ut till bussen. Men bussen kom inte och vi kollade på internet på hennes mobil men det stog inget där. Tjugofem minuter innan bussen gick bestämde vi oss för att gå. Så vi gick. Och gick. Och gick. Lina hade skoskav så jag bar hennes väska för jag är en så stark hhahahahahhahahahah. Vi kom fram typ FYRA minuter innan bussen skulle gå och sen gick jag samma väg hem igen.

Jag åt frukost med Maria, (mmmmmmmmmm) tvättade håret och chillade. Funderar på att dra in till stan så jag får träffa Emma en sista gång innan jag åker på tisdag.

Idag ska jag sova hos finaste Ida med finaste Frida. I morgon ska jag äta pannkakor med finaste Moa och finaste SötoElin. Så himla bra alltså.

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm. Östersund. Här skulle man bo alltså.

Buffy vs Edward!

Behöver jag säga varför Buffy äger ens? Buffy är feminist, det finns en idé bakom serien, karaktärerna har personlighet och manuset är så jävla bra på alla sätt. Twilight är anti-feminisktsk smörja. Karaktärerna är lika platta som ett skrivarpapper och det finns så många konstiga formuleringar att man börjar undra hur författarinnan klarade av att gå ut skolan. Förstår inte ens att det finns folk som jämför dessa två då Buffy helt uppenbart är bättre. Jag tycker knappast man kan snacka om smak i det här fallet också. Det är snarare en fråga om ifall man förstår vad det handlar om liksom. Inte bara åh-spänning-åh-kärlek-åh-blablabla-grejen utan också en fråga om diskriminering och tanken bakom det som bok/tv-serien handlar om. Sådeså.

Var bara tvungen att säga det. Jag älskar Buffy.


böh

det är superduperjobbigt när man är ledsen och så är ingen i stockholm förutom få och de är upptagna. Jag bah ville åka till folk men alla är borta.



känner mig ensam här i huvudstaden. japp.

Ett litet och slarvigt svar så där.

Efter förra inlägget fick jag en dumdum kommentar. Här är mitt svar. Tycker det är viktigt att många ser så jag skriver det här.


Jag skulle heller inte trivas med att umgås med extremt självdestruktiva personer, oavsett om personen i fråga är extremt överviktig (det pratades om 150cm och 150kg, och inte bara "tjock"), eller om hon/han är en heroinmissbrukare, anorektiker, skär sig själv, super och slåss osv osv. Självklart skulle jag stötta en kompis som fick problem och började gå upp i vikt, men den sortens självdestruktivitet är inget jag uppskattar hos nya bekanta. Sen att bli extremt överviktig är ingenting som händer över en natt. Kan man grundläggande näringslära vet man att det krävs ett massivt kaloriintag både för att uppnå och bibehålla sådana vikter, och det kan inte anses vara någonting annat än självdestruktivt, för man märker ju vad det gör med kroppen.


Jag förstår inte varför det skulle vara ditt problem. DU väljer kanske att leva som du gör, andra väljer annorlunda. En del trivs med att äta mycket och så länge man inte känner SJÄLV att man mår dåligt av det så får man leva som man vill. Det är inte så att du kommer påverkas på något sätt av din väns beteende. Jag tycker även det är otroligt hemskt att du jämför övervikt med att skära sig själv och att slåss. Att skära sig själv gör man oftast inte för att man tycker det är mysigt med ärr på armarna och om man slåss påverkar det inte bara en själv utan även ens omgivning. Det känns en aning diskrimenarande att ha det som exempel. Det hon i min klass sa var att hon mår dåligt över att vara med tjocka människor. Jag förstår mig inte på sådana som dig, det är väl upp till var och en hur man ska leva så länge man inte skadar andra? Jag kan arligt talat inte se hur du tänker här.


Du måste nog börja se bortom det här med utseendet. Personen du nämnde sa ingenting om att hon inte ville umgås med extremt tjocka människor eftersom att dom är fula eller att hon blir äcklad av dom.
Att vara extremt överviktig är extremt ohälsosamt! Att påstå någonting annat är bara dumt och korkat, och det hoppas jag att du inser!


Men vad är det annars hon mår dåligt över om inte utseendet? Att se tjocka äta? Jag förstår inte. Jag äter mer än många som är mycket rundare än mig men mig blir hon inte äcklad över för att jag bara inte blir tjock. Jag är ändå inte äcklig enligt henne för det var inte "ohälsosamma matvanor" hon mådde dåligt av att se utan det var tjocka människor. Sådana skulle hon inte kunna bli kompis med. Då undrar jag vad som skulle hänt om det hamnat en överviktig i vår klass, skulle hon klagat på rektorn eller sjukanmält sig? Visst kan det vara ohälsosamt att vara tjock men det har ingen annan än personen i fråga med att göra om det inte är så att hon/han lider.

Snälla, snälla, ta dig ur din PK-bubbla, LYSSNA på vad folk verkligen säger och lägg inte ord i munnen på andra så slipper du bli upprörd över saker som är ganska självklara.
Om vi säger såhär istället.. Skulle du vilja umgås med en heroinmissbrukare? Och återigen snackar jag inte om en gammal vän som hamnat snett. Värt att tänka på, kanske!


Jag lyssnar på vad folk säger. Frågan är om folk tänker på vad de säger själva. Vad är det som är självklart egentligen? Att tjock = dåligt? För så är det inte jämt. Jag skulle utan problem kunna umgås med en människa med missbruk så länge personen var snäll. Precis som med vilken människa som helst. Men heroin är ganska mycket farligare än fetma så det var en korkad jämförelse.

Tjock = äcklig?

Vi råkades hamna i en liten diskussion idag som det inte var meningen att ens skulle komma upp. Jag och några i min klass alltså. Jag vet inte vad jag ska säga. Det var en som sa att hon inte kunde umgås med tjocka för att hon blev äcklad. Jag blev upprörd. Såklart. Jag blev ledsen och kände det lite som att världen är för dåligt för att finnas i. Att någon säger något sådant gör mig så ledsen. Att någon skulle kunna dömma mig efter hur jag ser ut och välja om/om inte hon/han ska umgås med mig efter mitt utseende får mig att tänka en hel massa. Utseendet har fått en så stor betydelse att man nästan blir skrämd. Det handlar inte om att vara modell eller inte längre. Det handlar inte om att ha lite ångest över sin vikt. Det handlar så mycket mer. Det handlar om hur ens sociala liv påverkas. Hur många tycker så här? Varför tycker dem som de gör?

Och allt handlar om hurvida man är fet eller inte. Här är ett smart och bra inlägg om att vara tjock och snygg. Jag tycker det är så synd att tjock = dåligt. Så behöver det ju inte vara och jag blir så himalns arg och ledsen när folk säger sådant om andra. Att utseendet äcklar. Hon använde som argument att det är ohälsosamt. Det behöver det ju inte vara. Och även fast det är, gör det människan till en sämre människa då? Om jag gick om 40 kg, skulle jag vara ovärd att umgås med? Det vet jag att de flesta inte tycker men tanken på att någon tycker det gör mig så otroligtotroligt ledsen.

buhu. Ibland undrar jag varför jag går i den skolan jag går i.


EMMA

Du är en av de smartaste människorna jag någonsin känt och någonsin kommer att känna. Du vet alltid vad du tycker och kan verkligen alla argument för varför du har rätt. Du skriver så otroligt bra och jag vill bara kunna ha samma sätt att skriva på och framföra det du vill ha sagt på samma sätt som du gör. Du tycker alltid rätt om allt på alla sätt, och då får folk att tänka med dina otroligt jättesmarta blogginlägg och allt annat smart du säger.

Du är dessutom en så otroligt fin människa. Du bryr dig om dina vänner och du är verkligen alltidalltidalltid där för dem trots att du kan ha mycket att tänka på själv. Man vet att du alltid är där också. Det är så otroligt mysigt att sitta och prata med dig på fb-chatten och det gör mig så himla glad att vi kan vara hjälpa varandra. Jag hatar bara att du bor så långt ifrån Stockholm! Det gör att vi ses ganska jättesällan vilket är snorpaigt (hahahah). Du har verkligen hjälpt mig så himla mycket. Inte bara med dina tröstande ord, utan din förmåga att ge folk komplimanger och muntra upp även om man känner sig som världens_fulaste.

Dessutom råkar jag veta jättemycket att du är bäst på att anordna event. Kan. Inte. Vänta. Tills. Feb. Liksom.
Då ses vi och jag röstar på att vi ska äta semlor och dricka cola! För du är så himla bäst och cool och snygg och bäst och bra.

Världens finaste, snyggste, smartaste och bästa Emma. Vi ses om tyyyyp mindre än en månad! omgomgomg! <3 <3 <3

ps, dessutom är alltid dina fb-statusar otroligt roliga att läsa!!!!


LÄPPSTIFT

Det var någon grej när folk skulle typ lägga upp en bild på sig själv i rött läppstift och jag bah "jag älskar läppstift så jäkla mycket ju förihelvte!" Så jag tog lite bild i skolan för jag är cool!


Jag är lite_skabbig för det blir ju så när man går i skolan. Jag har utväxt och torra hårtoppar men det ska fixas på onsdag. Mössan är ny från stadsmissionen och det älskar jag så himlans mycket. 65 kr var den värd liksom ju bah mannen.

PS, Jag har alltid läpptft. det kanske är därför de tycker att jag klär mig som en tant i skolan.
PPS, Läppstiftet är köpt på någon fett_fin billig affär för 40 kr på julrean eller så. Där har de även världens bästa vaniljperfym.

RSS 2.0