Lista 2009

 

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jao






2. Höll du några av dina nyårslöften?  Hm, kommer ej ihåg






3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Näe






4. Dog någon som stod dig nära?  Nej






5.Vilka länder besökte du? Finland






6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010? Inte lika mycket skit






7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?  21 juli






8. Vad var din största framgång 2009? Vegan






9. Största misstaget? att inte säga något till de som fick mig att vilja dö






10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Ramlat, snubblat, bränt mig. Men inget med flit. Ordentligt sjuk har jag inte varit sen fyran, haha






11. Bästa köpet?  Hm...Alla nördiga saker






12. Vad spenderade du mest pengar på?  Onödiga saker



13. Gjorde någonting dig riktigt glad?  Alla människor, bra betyg och när cancern försvann, såklart






14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?  Eyes, This book is so awesome och the end of my way






15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare men ändå inte helt, perioder typ






16. Vad önskar du att du gjort mer? Njutit och pluggat (det känns inte alls bra inför betygen vi får i jan)






17. Vad önskar du att du gjort mindre? latat






18. Hur tillbringade du julen? Med fina människor och godis






19. Blev du kär i år? Ja, men självklart i någon jag aldrig kan få






20. Favoritprogram på TV? Hm, the x- files, dr. who, tourshwood osv






21. Bästa boken du läste i år? Den bästa nya? Hm...Kanske "14 år till salu" bara för att den var stört hemsk men välskrvien. En bok jag rekomenderar! Och kirre som vi fick läsa i skolan, varför gillar jag deppböcker så mycket för????




22. Något du önskade dig men inte fick? euh, ett bra år med jättebra betyg






23. Vad gjorde du på din födelsedag 2008? eh, 2008? Jag fyllde femton och var en pinsam fjortis






24. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Jadå, ingen cancer, inga mer jobbiga ord och mindre ångest över mitt fula grystryne






25. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Vet inte, har ingen stil utan sätter på mig vad som är bekvämt






26. Vad fick dig att må bra? Harry Potter- folks samt alla normala vänner <3






27. Vilken kändis var du mest sugen på? David tennant






28. Vem saknade du? För många






29. De bästa nya människorna du träffade? ALLA nya harry potter folks


HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS



Den här läckte ut uppinternet för ett par veckor sedan och jag har kollat på den 748935798895647 per dag sen dess.  Helt underbart och åhh vad jag älskar att vara nörd! Tyvärr är kvalitén inte bra alls. Men hallå! Jag tycker inte att det spekar någon roll ändå. 

Jag tror att de två sjunde filmerna (den sjunde Harry Potter filmen ska bli två filmer) kommer bli awesome. Första delen kommer i november nästa år och jag kommer själklart vara där på premiären! :D

Hur tycker du/ni ??? :)  

Lite shopping!

Idag träffade jag Rebecca och vi sprang runt på stan och hade väldans kul. Vi åt en veggo/vegansk resturang i söderhallarn på medborgarplatsen och det var helt underbart gott. Vi båda beställde varsin veganisk hamburgetallrik, för 80 kr fick man två "biffar", klyftpotatis, en röd sås som är far much better än ketchup, en sallad med dressing och en sort gräddfilssås gjord på sojamjöl och en burk cola. Väldigt gott, men vi kom fram till att vi dlar en tallrik nästa gång, för ingen av oss orkade käka upp allt. Det är roligt att hon gillar veganskt och veggo, i lördags beställde hon en veggoburgare på BK. :)

Efter den underbara luchen drog vi upp en våning i söderhallarna och besökte en av mina favoritaffärer- the english shop! Där köpte vi varsin klassiker av charles dickens för ynka 39 kr st. Och et var inte ens på rea! Woho! Jag petade lite på dr. who- böckerna och bestämde att jag verkligen måste köpa en inom en snar framid!

Efter det var vi fortfarande mätta så vi tog en liten promenad i kylan till gamla stan, jäklar vad vi frös! Där besökte vi en annan av mina favoritffärer; sience fiction- bokhandeln! Där köpte jag en Dr. who tidning för 98 kr, dyrt kan tyckas men jag fick med en poster som var ganska stor, och de brukar kosta runt 100 spänn utan tidning så det var väldigt värt! Jag köpte även en dr. who- box med de tre första avsnitten av fjärde säsongen för 119 kr som jag och lillasyster nu har tittat på. Den serien är alldels för underbar! Jag köpte också en nyckelring med hufflepuffs (mitt elevhem) sköld på för 68 kr, perfekt eftersom jag behöver en nyckelring. Övervägde att köpa en kalender med Harry Potter för år 2010, men den var dyr och det är massa annat jag måste ha råd med den här våren. Men jag fyller ju år snart så hoppas kan man ju alltid. :)

Jag hoppas alla har haft det bra idag!



JULBAL 2009

Jaa. I Harry Potter anorndas det i goblet of fire en julbal på slottet. Och självklart var vi fans tvugna att anordna en själva. RM och Hannah Potter stod för lokal och fixandet och jag och Hanna drog till Karlstad för att delta. Vi Hade en otrligt rolig helg med massa skratt. Här kommer lite bilder som jag snodde av RM :)



Jag kommer för alltid vara världens snyggaste människa. Och vem kan det där med att posa om inte Loja?


I <3 POTTERFANS!



Fråga inte mig vad jag håller på med! Fråga i stället min näsa varför den ser så stor ut just där! :D


Lokalen var verkligen jättefin. Karlstads ungdomsgård! :D



Och självklart är det jag som sitter med halva fejset ner i godispåsen. Men jag åt faktiskt inte så mycket. De var dåligt tajming att kameran kom fram just då! Märk att ingen orkade ha på sig finkläderna så länge!


Pus&kram

En serie värd att nämnas tusen gånger om!

Jag vill föreslå en serie till så många jag kan. Dr. Who! Det är världens bästa sci-fi serie enligt mig och har en bra blandning mellan spänning, drama och en gnutta romantik. Serien handlar om en mystisk tidresenär som reser runt i olika tider och universum med sitt rumdskepp och tidmaskin som kallas TARDIS (ett rymdskepp som är större inne). Man får aldrig veta The Doctors namn, utan han kallas alltid bara "The doctor". I alla fall reser han runt och räddar olika arter (utomjordningar, människor, djur) från hemska öden. Han har oftast en "följeslagare" med sig för att hjälpa men framförallt vara sällskap. Serien är enormt populär i UK (där den kommer i från) och (vad jag förstår) auostralien. Så jekla najs! En serie värd flera dagars tittande, enligt Loja.

Jag kan tyvärr inte ladda upp några bilder för tillfället, det är något fel på bloggen. Men de kommer så fort jag fptt ordning på allt det här!


HARRY POTTER THEME PARK!

"Harry Potter enthusiasts, your dream has finally come true. A Harry Potter Theme Park is to be made. The construction is planned to be completed in 2009. The Park will be located in Florida."
Citat från facebook.

I vår kommer alltså en nöjespark med tema Harry Potter öppna i Florida, och jag har set alla bilder och åh vad jag vill åka. Men de pengarna finns tyvärr inte! Jag vill åka så mycket att jag skulle kunna dö, men mina föräldrar skulle aldrig låta mig göra det och jag skulle ändå aldrig få ihop pengar. Men jag SKA komma iväg efter gymnasiet!



Så här kommer "puben" i parken att se ut. Den ser ut som Tre kvaster gör i filmen och kommer också ha det namnet. Puben finns så klart med i boken och det är inte så här jag tänkt mig, men fint ändå! På puben kommer det att serveras honungsöl precis som i boken och filmen. Självaste J.K Rowling har smakat på det och tycker det var jättegott!

Det kommer finnas affärer som godisbaronen (ÅH så mycket godis! JAG ÄLSKAR GODIS!) och ollivanders ("Det är trollstaven som väljer trollkarl...")

Jag tror faktiskt att det kommer bli väldans bra, även om det kommer bli en besvikelse på ett sätt!


Jag vill till ett Harry Potter- event!

Jag saknar alla människor. Hur vi sitter samlade och diskuterar alla möjliga konstiga saker som har med Harry och hans välrd att göra. Visserligen var jag på ett föra helgen, i Karlstad och jag hade urmysigt!

Nästa event blir på en Wizardrockspelning i Åre på näta lov, långt dit ju! Jag vill nununu!




HAVE YOU SEEN THIS WIZARD?

Min storasyster Amanda hittade en väldigt roligt sida som man kunde lägga in sig själv i andra foton på, och Amanda la in mig som femåring i en "Have you seen this waizard?"-bild från Harry Potter and the prisoner of Azkaban! Tyvärr blir bilden liten och jaf fattar inte hur man fixar det, men jag hoppas man ser ändå! Så här är lilla jag efterlyst! <3


Sådan här är verkligen underhållande!


Nörden Loja

Ja, hur startar man en blogg egentligen. Jag vet inte vad jag ska skriva i det här inlägget, men jag kan väll börja med en liten prestentation!

Jag heter Lovisa Jernberg och bor i Stockholm. Jag älskar att läsa och skriva. Min favoritböcker är Harry Potter- serien som jag är ett stort och gigantiskt fan av. Jag lyssnar på wizardrock (Musik och böckerna och karaktärerna), åker på konvent och gör andra saker som hör Harry Potter till.

Jag njuter av livet så gott det går och har just blivit vegan (har varit vegetarian sedan 4 års ålder) och älskar djur. Just nu sitter min älskade katt Smilla i mitt knä och spinner. <3

Vad ska jag säga mer? Jag pluggar barn och fritid på farsta gymnasium och vill bli barn och ungdomspsykolog och vacker dag. Jag älska godsaker och mina älskade syskon.

Nu vet ni lite om mig. I den här bloggen tänker jag inte hålla så speciella "teman" utan jag skriver om vad jag känner för.

Just nu sitter jag och proppar i mig delicatos chokladbollar (Ja, de ÄR veganska :D)

RSS 2.0